Het Italiaanse woord Essenza betekent essentie. Terug naar waar het bij ieder persoonlijk om gaat. De basis van Essenza is “leven vanuit je kern”.

Leven vanuit je kern is mogelijk omdat ieder mens alle vragen en antwoorden in zich heeft. Dit lijkt simpel, maar zo eenvoudig is dat niet. In deze hectische tijd is het een behoorlijke uitdaging om tot rust te komen en even stil te (durven) staan. Je af te sluiten voor prikkels van buitenaf en te kijken en/of te luisteren naar jezelf.

Dit is niet zweverig, want op deze manier is inzicht te verkrijgen. Vooral inzicht in persoonlijke drijfveren en talenten. Door jezelf werkelijk te accepteren, ervaar je vrijheid en kracht. Zo kunnen natuurlijke drijfveren en talenten worden (her)ontdekt om vervolgens zelfsturend en praktisch te worden ingezet met onze innerlijke kern als diepste en meest vitale voedingsbron.

Vanuit dit uitgangspunt begeleidt Essenza mensen die op zoek zijn naar een loopbaan of studie die past bij wie ze zijn en waar hun bezieling ligt.